13 Temmuz 2013 Cumartesi
AHUDUDU REÇELİ
Malzemeler:
* 1 kg Ahududu meyvesi
* 5 su bardağı toz şeker
* Çeyrek limon suyu
Yapılışı:Ahududu reçeli yapmak için öncelikle meyvelerinizi bol suyla yıkayın ve süzgeçte süzülmesini sağlayın
reçel yapılacak tencereye kat kat şeker ve meyveyi koyun ve bir kaç saat sulanmasını sağlayın, ocağın üzerine oturtun, kaynamaya başlayınca köpüğünü devamlı alarak koyulaşana kadar kaynatın,koyulaşmaya yakın limon damlatın birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak kavanoza koyun ağzını kapatın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Reçel yapmanın püf noktaları için Tık Tık.
FAYDASIZ BAŞ MEZARA YARAŞIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Memlekette yaylaya çıktığımızda taze toplanmış görünce merak edip aldım sonrada reçel yaptım.Bu kadar güzel olacağını bilsem daha çok alırdım diye sızlandım durdum.
Ellerinize sağlık çok
Keşke bol bulasakta reçelini yapsak..Azıcık buluyorum tazesini,hemen bir pasta yapıyorum.ellerinize sağlık,rengi muhteşem olmuş.keyifle yemek nasip olsun..
nefis bir reçel olmuş ellerine sağlık ablacım
tazesini nereden bulabiliriz?
Eline sağlık zehra abla döktürmüşşün çok lezzetli görünüyor.
umarım bu hafta görürüm pazarda.. yapmayı unuttuğum kışlıklardan...
Yorum Gönder