15 Temmuz 2013 Pazartesi

FRENK ÜZÜMÜ REÇELİ ( BEKTAŞİ ÜZÜMÜ)


Malzemeler:
* 300 gr frenk üzümü (Ribes Rubrum)
* 150 gr toz şeker
* Çeyrek limonun suyu
*

Yapılışı: Öncelikle meyvelerinizi yıkayın süzün ve üzerine şekeri ilave edin bir gece buzdolabında bekletin,ertesi gün suyu az olursa bir çay bardağı kadar su ilave ederek ocağın üzerinde kaynatmaya başlayın, kaşıkla üzerindeki köpüğünü alın kıvamı koyulaşmaya başlayınca limonunu koyun bir kaç dakika daha kaynatın altını kapatın hemen tüketmeyecekseniz sıcak sıcak kavanoza koyun kapağını kapatın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Reçel için püf noktaları Tık.tık.

DEĞİRMEN İKİ TAŞTAN, MUHABBET İKİ BAŞTAN OLUR.

1 yorum:

Selma Tamer dedi ki...

elıne sağlık cok guzel bır meyve ben pazarlarda hıc gormedım nereden aldın sen genelde yabancılar cok tatlı yapar bu meyveden