3 Temmuz 2013 Çarşamba

TEREYAĞLI ÇITIR PASTANE BÖREĞİ

Malzemeler:
* 3 adet yufka
* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
* 1 su bardağı su


Üzeri İçin:
* 1 adet çırpılmış yumurta
* Susam ve çörek otu

İç Malzemesi:
* 1 kase ezilmiş peynir
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Tereyağlı börek yapmak için 1 yufkayı tezgaha yayın,yufkanın üzerine tereyağ ve su karışımını tamamen bir fırça yardımıyla sürün, yufkayı 8 eşit üçgene ayırın her üçgenin başına peynirli harçtan bir tatlı kaşığı koyun gevşek sigara böreği gibi sarın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, diğer yufkaları da aynı şekilde yapın ve dizin,üzerine yumurta sürün ve susam,çörek otu serpin 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana da kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tereyağlı börek çıtır çıtır oluyor.
* İçine koyacağınız yağ miktarını azaltabilir veya biraz daha çoğaltabilirsiniz.
* Tereyağını iyice kaynatmadan sadece eritin.
* Yağın içine koyacağınız su biraz ılık olursa yağınız donmaz.
* Yağın sürerken donmaması için yağı çabuk sürmeniz gerekir.
* Tereyağ yerine margarin koyabilirsiniz.
* Şiddetle tereyağlı tavsiye edilir.
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Difriz de bekletebilirsiniz.
* Başka börek tarifleri için Tık tık.

AY BOZMAZ,SÜT KOKMAZ,KOKARSA AYRAN KOKAR.

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Off nasılda mis gibi tereyağ kokuyordur bu börek şimdi..Nefis görünüyor,ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Ohh misler gibi olmus... Ellerinize saglik... Sevgilerimle,

semmma dedi ki...

lezzetli görünmek tam olarak böyle bişey olsa gerek..

Adsız dedi ki...

tereyağ ve su karıştırılınca biraz donma olmuyor mu ve buzluktan çıkarınca hemen mi fırına atıyoruz, teşekkürler

Adsız dedi ki...

mesaj gönderdim ama yayınlamadınız neden, börekle ilgili sorumuz vardı!