* 4 tane hazır yufka
İçi İçin:
* 2 tane haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
* Haşlanmış tavuğun suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
* Tuz, karabiber
Arası İçin:
* 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
* 1 tane çırpılmış yumurta
Yapılışı: Böreği yapmak için öncelikle bir tava içinde tereyağını eritin içine tavuk etleri koyun ve kavurun üzerine baharatlarını ve cevizi koyun soğumaya bırakın, diğer tarafta yağlanmış bir tepsiye yufkaların yarısını tek tek aralarını yağın ve yayın tam orta kata tavuklu harcı koyun diğer yufkaları da yağlayarak üzerine koyun
yumurta sürün 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, börek sıcakken üzerine kepçe ile tavuk suyu dökün( üç kepçe yetebilir)suyu çekince dilimleyin ve servis yapın.
.Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* İsteyen rulo olarak aynı böreği yapabilirsiniz.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.
* Başka börekler için Tık.tık.
AK KOYUNUN KARA KUZUSU DA OLUR.
3 yorum:
Tam bana gore bir borek. Ellerinize saglik.
OF HARIKA GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
Ellerinize sağlık bayıldım.....Bana da beklerim...
Yorum Gönder