Malzemeler:
* 3 su bardağı elenmiş beyaz un
* 2/3 çorba kaşığı kuru maya veya yarın paket yaş maya
* Bir buçuk su bardağı ılık su
* 4 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı silme toz şeker
* 1 paket toz vanilya
* Bir çimdik tuz
* 150 gr. margarin.(eritilmiş)
Şerbeti İçin:
* 3 su bardağı toz şeker
* 3,5 su bardağı su
* 7-8 damla limon su
Süslemek İçin:
* Hazır krema
* Hazır Kaymak
* Sütle yapılmış krem şanti
* Karamel sos
* Çikolata sosu
* Hindistan cevizi
* Fıstık parçaları
* File badem
Yapılışı: Şambaba tatlısını yapmak için önce ılık su içinde mayayı eritin unun ortasını çukur yapın malzemeyi dökün,başka yerde şekerle yumurtayı çırpın, içine margarini,tuzu,vanilyayı koyun karıştırın bu karışımı una ilave edin yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun, kalıplara yarısını dolduracak şekilde boşaltın mayalanması için bekleyin, mayalanan şambabaları 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin, geniş bir tencerede şerbeti kaynatın, pişen ve soğuyan şambabaları şerbetin içine atın ve ters yüz yapın yeterince şerbette şişen şambabaları şerbetten alın ve soğutun üzerini süsleyin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Şambaba tatlısını yapmak kolay ve lezzetlidir.
* İsteyen hazır alıp üzerindeki tarife göre yapabilir.
* Şeker miktarı size kalmıştır.
* Ben muffin kalıpları ile yaptım.
* Özel şambaba kalıpları mevcut.
* Kalıp içinde hamurun mayalanmasını bekleyin.
* Şerbet sıcak şambabalar soğuk olsun.
* Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Şerbet içinde mutlaka şişince ters yüz yapın.
* Tesryüz yaparken dikkatli çevirin.
BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR.
4 yorum:
Ellerinize sağlık nefissss...Ben kimseler görmeden bir tane aldım bile...:)
Sevgilerimle,
gerçekten harikasınız.. ellerinize emeğinize ,güzel yüreğinize ve güzel paylaşımıznıza sağlık.. nicedir bu tarifi itiyordum.. tekrar teşekkürler ve hayırlı ramazanlar yarısına gelmiş olsakda.. :)
harıka olmuş canım ellerine sağlık/
uzun zamandır yapmadığım tatlı ,ne güzel olmuş ,hatırlamışken en kısa zamanda yapmalıyım :)
Yorum Gönder