11 Temmuz 2013 Perşembe
PASTIRMALI, KIYMALI , PATATESLİ MUFFİN BÖREK
Malzemeler:
* 2 tane hazır yufka ( artan yufkalar)
* 1 yumurta
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ,margarin veya zeytinyağı
* Susam,çörek otu
İç Malzemesi:
* 2 tane haşlanmış ezilmiş patates
* 1 avuç soğanla kavrulmuş kıyma
* 7-8 parça kıyılmış pastırma
* Tuz,Baharat,karabiber
Yapılışı: Öncelikle haşlanmış patatesi kıyma, pastırma ve baharatlarla iyice karıştırın, diğer tarafta yumurta ve yoğurdu geniş bir kase içinde krema kıvamına gelene kadar çırpın içine yağını koyun ve karıştırın, muffin kaplarınızı bolca yağlayın başka tarafta yufkaları küçük küçük parçalayın, geniş kasenin içinde bulunan sosun yarısını ayırdıktan sonra yufkaların 3/2 sini koyun ve yufkaları içine atın yufkaların tamamen ıslanmasını sağlayın muffin kaplarının yarısına kadar yufkadan koyun üzerine iç harçından bolca koyun, en üste kuru parçalanmış yufkalardan bastırmadan havalı havalı koyun , kalan sosu bütün kalıplara fırça ile bolca sürün susam,çörek otu serpin 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Biraz dinlendikten sonra kalıptan çıkararak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Lezzetli ve çok pratik ve kolay bir börektir.
* Özellikle yırtık, parçalanan, difrizden çıkardığınız yufkalar ile yapabilirsiniz.
* Ben yırtılan veya yapışan yufkaları dolaba atar daha sonra bu şekilde kullanırım.
* En önemli özelliği yufkaları havalı havalı bastırmadan kullanın.
* İç malzemesi damak zevkinize kalmıştır.
* İsteyen pastırma ve kaşar peyniri ile yapabilirsiniz.
* İsteyen ıspanaklı, peynirli gibi yapabilir.
* İçine tereyağ yerine başka yağ koyabilirsınız.
* Pastırma koyarken tuz miktarını kısıtlayın.
KANATSIZ KUŞ UÇAMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık
off nefis olmuş ellerine sağlık ablacım
hayırlı ramazanlar
elıne sağlık cok değisik bır tarıf olmus
Denemek lazım ellerine sağlık :)
salam..
plesiran..
Yorum Gönder