Malzemeler:
* 2 tavuk budu
* 50 gr kavrulmuş soyulmuş badem
* 7-8 tane kuru kayısı veya gün kurusu
* 1 fincan kuru üzüm
* 1 yemek kaşığı silme tereyağ
* 1 tatlı kaşığı dolu dolu bal
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Osmanlı mutfağından Mahmudiye yapmak için öncelikle tavukları haşlayın,ve kemiklerinden ayırın, ayrı bir tencerede tavukları tereyağında rengi kızarana kadar kızartın üzerine büyün malzemeyi ilave edin biraz tavuk suyu koyun, tuz ve baharatları koyun meyveler yumuşayana kadar biraz pişirin,Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Günümüzde yemeklere kuru meyve ilave etmek yağınlaşmaya başladı.
* Ben file badem kullandım
* Ben meyveleri biraz ılık su içinde ısladım.
* Bu miktar 2 kişiliktir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Yemeğin suyunu artırıp sulu bir yemek yapabilirsiniz.
* Başka Osmanlı Yemekleri için Tık Tık
BORÇSUZ ÇOBAN, YOKSUL BEYDEN DAHA İYİDİR.
3 yorum:
Ülkemizdeki kadar kendine has,özel ve lezzetli yemekleri olan bir memleket yok..Özellikle Osmanlıdan gelen yemekler..Bu nefis yemeğede bayıldım.İftarda birgün deneyeceğim,ellerinize sağlık.
Hergün yeni bir şey öğrenmek çok keyifli, özellikle sizin blogda ben bu tadı alıyorum.Elinize sağlık.
çok ilginç değişik bir yemek..Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder