29 Temmuz 2013 Pazartesi

KOLAY KARAMELLİ MUHALLEBİ

Malzemeler:
* 750 gr soğuk süt.
* 3 adet yumurta
* 100 gr esmer toz şeker
* 30 gr buğday nişastası
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Bir fiske tuz

Karamel Malzemeleri:
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 1 paket krema
Yapılışı: Karamelli kolay muhallebiyi yapmak için geniş bir tencerede sütü tereyağ hariç diğer malzemeleri karıştırın, ocağın üzerinde karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin  içine tereyağını atın iyice karıştırın fırın güveçlerine paylaştırın,üzerine karameli dökün 180 derece ısıtılmış fırında üzeri eriyene kadar tutun, buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

Karamel Yapımı: Şekeri bir tencereye koyun iyice kahverengi olana kadar  yakın içine kremayı ekleyin kaynayana kadar karıştırın kaynayan malzemeyi muhallebilerin üzerine dökün.

NOT:
* Her hangi bir muhallebi tarifi ile yapabilirsiniz.
* Bizim malzemelerimiz 4 kişiliktir.
* Karameli pişirirken sertleşirse süt ekleyebilirsiniz.
* İsteyen fırına koymadan soğuduktan servis yapabilir.
* Çok az 10 dk. fırında tutarsanız daha lezzetli olur.
* Şeker miktarı size kalmıştır.
* Üzerini istediğiniz şeklide süsleyebilirsiniz.
* Sütlü tatlılar için Tık tık.


KÖPEĞİN AYAĞINI TAŞTAN ESİRĞEMEYİN.

2 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Karameli çok severim. Muhallebili daha da çok severim. Ellerinize sağlık

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis bir muhallebi olmuş,ellerine sağlık..