9 Temmuz 2013 Salı

İMAM BAYILDI

 Malzemeler:
* 5-6 tane alacalı soyulmuş uzun kemer patlıcan
* Kızartmak için bol zeytinyağı
* Tuz

İçi için:
* 4-5 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 2 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
* 1-2 tane ince ince doğranmış yeşil biber
* 1 tane ince kıyılmış kırmızı biber
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı toz şeker

Üzeri için:
* Bir kaç tane yeşil biber
* Halka halka kesilmiş domates
 Yapılışı: Soyulmuş patlıcanları ortadan ikiye ayırın tuzlu suda 30 dk. bekletin,suyun içinden çıkarın iyice kurulayın bol yağ içinde arkalı önlü kızartın, başka bir tavada zeytin yağında soğanı pembe olana kadar kavurun içine biberleri,sarımsakları,domatesleri baharatları,şekeri ve en son maydanozu ilave edin ve kavurun,kavrulan malzemeyi patlıcanların içine doldurun üzerini biber ve domatesle süsleyin 1 çay bardağı kadar su koyun 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin,soğuduktan sonra servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Zeytinyağlı yemeklerde yağdan kısmayın,
* Patlıcanları kızartmadan da yapabilirsiniz ama imam bayılmayabilir.
* Soğanı ve sarımsağı bol olmalıdır.
* Yağ,baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Bir gece dolapta beklettikten sonra servis tavsiye edilir.


BAĞA BAK ÜZÜM OLSUN, YEMEYE YÜZÜN OLSUN.

1 yorum:

LeylaK dedi ki...

Ohh çok severim soğuk soğuk. Nefis olmuş :) Hayırlı Ramazanlar diliyorum.