Malzemeler:
* 2 tane halka halka doğranmış patlıcan
* 2 tane halka halka doğranmış kabak
* 2 tane halka doğranmış kırmızı biber
* 2 tane halka doğranmış dolmalık biber
* 6-7 tane çarliston biber
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Üzeri İçin:
* 5-6 tane kabukları soyulmuş ve doğranmış olgun domates
* 5-6 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı: Fırında kızartma yapmadan önce doğranan bütün malzemeyi tuzlu suda bekletin, sudan çıkarın bol suda yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın, büyükçe bir tepside bütün sebzeleri zeytin yağ ile her tarafa gelecek şekilde karıştırın,yağlı kağıt yayılmış bir tepside her tarafları kızarana kadar 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin,kızaran sebzeleri servis tabağına alın, diğer tarafta bir tava içinde domates,sarımsak ve tuzu suyu çekene kadar pişirin ve sebzelerin üzerine dökün, sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kızartmayı istediğiniz sebze ile yapabilirsiniz.
* Çok lezzetli ve sağlıklı bir kızartmadır.
* Sebzeler çok kalın veya çok ince doğramayın.
* Bir parmak kalınlığı sebzeler için uygun olacaktır.
* İsteyen halka halka soğan ilave edebilir.
* Sosunu isteyen daha sulu yapabilir.
* Sarımsak,tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Sosa ben taze sarımsak doğradım, güzel bir lezzet kattı.
*İsteyen havuç ve patates ilave edebilir.
BOSTAN YEŞİL İKEN PAZARLIĞA OTURULMAZ.
6 yorum:
Canım,çok severim kızartmayı fırında olması çok daha sağlıklı çokda nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.selamlar,sevgiler.
Ben buna bayılıyorum işte çok hafif ve sağlıklı oluyor. Ellerinize sağlık sevgiler
Bende artık nerdeyse 3-4 senedir kızartmalarımı fırında yapıyorum..Çok sağlıklı ve hafif oluyor..Tabikida arada bir diğer kızartmayla kaçamak yapılıtor..ellerinize sağlık..
ellerine sağlık sağlıklı ve güzel
harika görünüyor,ellerinize sağlık.
Çok iştah açıcı görünüyor sağlıklı olması daha da önemlisi en kısa zamanda deneyeceğim. Elinize sağlık.
Yorum Gönder