Malzemeler:
* 10-15 yaprak baklavalık yufka
* 1,5 bardak çırpılmış tahin
* 1 küçük kase ince dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı: Tahinli böreği yapmak için, baklavalık yufkanın her katına tahinden fırça ile ince bir kat sürün ara katlara ceviz ve toz şeker, tarçın ekin sıkı bir rulo yapın dilim dilim kesin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derecede kızarana kadar pişirin, çıkınca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Baklava yufkasının katını artırabilirsiniz.
* Her kata tahin sürmeyip 3-4 katta bir sürebilirsiniz.
* İsteyen üzerine biraz tereyağ eritip dökebilir.
* Çok lezzetli bir börektir.
* Yerken çok dökülür.
* Açma hamur ile de yapılabilir.
* Şeker,tarçın ve ceviz miktarları size kalmıştır.
CAMBAZ İPTE, BALIK DENİZ GEREK.
2 yorum:
En sık,yaptığım lezzetlerden Her yiyen bayılıyor..Tarif alıyor..ellerine sağlık ..sevgiler.
Zehra hanım, ben bu böreği çok sık yaparım ama tarçın koymazdım nedense, ne iyi fikir olmuş.Emeğinize sağlık.
Yorum Gönder