2 Temmuz 2013 Salı

ÇATAL AŞI ÇORBASI (ÇORUM YÖRESİ)



 Malzemeler:
* 1 su bardağı geceden ıslanmış yeşil mercimek
* 1 su bardağı kırık yarma (buğday)
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz,karabiber,pul biber, kuru nane
 Yapılışı: Çorum ilimizin meşhur Çatal aşı çorbasını yapmak için önce büyük bir tencerede tereyağ içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun,kuru nane ,pul biberi koyun, 3 su bardağı kadar su ilave edin kaynamaya başlayınca mercimekleri koyun 20 dakika kaynatın, 3 su bardağı sıcak su ilave edin ve yarmaları atın 20 dakika daha kaynatın tuzunu ilave edin, tuzla 10 dakika daha kaynatın sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çatal aşı çorbası lezzetli ve besleyici güzel bir çorbadır.
* Çorum yöresinde çok sık yapılan yöresel bir yemektir.
* Verdiğim ölçüler 6-7 kişiliktir.
* Bu çorbanın en önemli kısmı nane ve pul biber yağ içinde önce kavrulmasıdır.
* Kuru nane ve pul biber 1 çorba kaşığı kadar kullanılmalıdır.
* Tuz ve karabiber miktarları size kalmıştır.
* Çorumda düğünlerin vazgeçilmez çorbasıdır.
* Başka çorba çeşitleri için,Tık tık.


ANA USTA YUFKA YAPAR,ÇOCUK USTA ÇİFT ÇİFT KAPAR.

1 yorum:

Çorba Tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.