18 Mart 2013 Pazartesi

MERCİMEKLİ KARNIYARIK ( ANTAKYA YÖRESİ)

 Malzemeler:
* 4 tane küçük boy kemer patlıcan veya top patlıcan

İçi İçin:
* 1 su bardağı bardağı ıslanmış ve az haşlanmış yeşil mercimek
* 1 adet yemeklik doğranmış orta boy kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber

Servis İçin:
* Sarımsaklı yoğurt

 Yapılışı: Patlıcanları içini karnıyarık yapacak şekilde kesin tuzlu su içinde 1 saat bekletin, ister zeytinyağında
kızartın, ister çiğden kullanın, mercimekleri haşlayın veya onuda çiğ kullanın, soğanı zeytinyağında kavurun
içine mercimekleri salçayı ve baharatları koyun biraz su koyarak pişirin, pişen malzemeyi patlıcanların içine yerleştirin, mercimekler pişince ocaktan alın soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Akdeniz Bölgesinde en çok Antakya yöresinde yapılan bir yemektir.
* Ben patlıcanları kızartarak kullandım.
* Mercimekleri biraz haşlayarak kullandım.
* Vejeteryanlar için çok lezzetli bir yemek
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Sarımsaklı yoğurt yanında çok lezzetli oldu.
* Ben içine birazda patates kızartarak ilave ettim.
* Ben ayrıca üzerini domates ve yeşil biberle süsledim.
* Bu yemeğin yöresel adı ŞIH_EL MİNŞE 


GECE İLERLEDİKÇE, MUM KÜÇÜLÜR.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Yeşil mercimeği çok severim çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık denicem sevgiler:))

lezzettabağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık Antakyayı sırf yemekleri için bir gün ziyeret edeceğim inanın çok güzel bir tarif bunu duymamıştım ve en kısa zamanda denemek isterim. hatta evde haşlanmış mercimek var patlıcanı mevsim dışı almak istemem ama bir seferlik hadi neyse diyelim. paylaşım için çok sağol sevgiyle kal.

Nil dedi ki...

Sunum çok şık ve lezzetli olduğundan eminim.

Çünkü biz bunun karnı yarık değil de tencere yemeği gibi kızartmadan doğranarak mercimekli şekilde pişirilmiş şekline "muşakkak" deriz. yazın çok yapılır. sevilen bir yemektir. http://nanekokusu.blogspot.com/2009/08/musakkakpatlicanli-iskenderun-yoresine.html

şıh elmahşi de kabakla yapılır. Hafif oyulur ve kızartılır. İçi de kıyma ve nohut ya da mercimekle doldurulur.Salçalı sosla fırınlanır. ardından da parmaklar yalanır. http://www.yemek-tarifleri.com/sihel-mahsi-antakya.html

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sevgili küçük mucizem yemek tarifini bende bit yöresel yemek kitabından aldım, tarifte takdir ederseniz kızartmadan yapıldığını yazdım ben kızarttığımı belirttim. İlginize çok teşekkür ederim..sevgilerr..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sevgili küçük mucizem, ilginize ve samimiyetinize gönülden teşekkür ederim.Önerdiğiniz sitelere bakacağım. Yemeğin tarifini bende Yöresel bir yemek kitabından aldım, takdir edersiniz kızartılmadığını belirtmiştim, kendimin kızarttığını yazmıştım..sevgiler

pelince dedi ki...

Tariflerin en zor en lezzetlilerini ver ,bayılıyorum.

ellerine sağlık canım benim..

Kocaman Sevgiler.

icimdeki yolculuk dedi ki...

yeşil mercimeği severim ama bloglar sayesinde haberimiz oluyor bir çok yemekten.çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık yazdım listemee

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ne güzel ellerine sağlık bu lezzeti bizlerle paylaştığınız için

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..