14 Mart 2013 Perşembe

KEREVİZ SAPI VE YAPRAĞINDAN YEMEK

 Malzemeler:
* 3 tane kerevizin sapları ve yaprakları
* 1 tane yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan
* Halka halka doğranmış küçük bir havuç
* 5-6 diş sarımsak
* 1/2 fincan bulgur
* 1 tane kesme şeker
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz, pul biber
 Yapılışı: Kerevizin saplarını ve yapraklarını yıkayın ve incecik kıyın, küçük bir tencerede soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun içine bütün malzemeyi ilave edin az su ile havuçlar yumuşayana kadar pişirin, soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Aldığınız kerevizlerin sapları ve yaprakları değerlendirdim.
* Kereviz yaparken bu yaprakları ben yemeğin içine koyarım,ama herkes koymuyor.
* Ben bu yemeği arkadaşımın atacağı yaprakları alarak yaptım.
* Çok lezzetli bir yemek oldu.
* Tuz ve yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen kereviz yapraklarını salatalara ilave edebilirsiniz.
* İçine domates, biber ilave edebilirsiniz.
* İsteyen içine  bulgur yerine pirinç koyabilirsiniz. 


İHTİYAÇ İNSANA HER ŞEYİ ÖĞRETİR.

 

5 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

bayılırım kerevize eminim yapraklarıda enfes olmuştur ellerine sağlık şifalı bir yemek
sevgiler

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Bende yaparım çokta güzel oluyor değil mi.Eline sağlık

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

kereviz bir harika olmuş eline sağlık

vişnap dedi ki...

Ben de kerevizin yapraklarını saplarını çok severim,pazarda ki bütün kereviz yapraklarını toplayasım gelir kokusuna bayılıyorum.Ellerine sağlık olsun miss miss olmuş yemeğin sevgilerimle..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..