Malzemeler:
* 1 tane kara kabak (biz normal tatlı kabakla yaptık)
* 1 kg kemikli kuzu eti
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sade yağ
* 1 avuç kayısı kurusu
* 1 avuç erik kurusu
* 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
* Tuz, karabiber pul biber
* 1/2 demet taze veya kuru feslegen
Yapılışı: Büyükçe bir tencereye kuru soğanı koyup kavurun, içine kuzu etleri koyun kavurun salçayı ekleyin, üzerine biraz su ekleyin etlerin pişmesini sağlayın pişen etlerin üzerine kabakları, mercimeği, kuru kayısıyı,kuru eriği, tuzu ve baharatları ekleyin üzerini örtecek kadar su koyun pişmesini sağlayın, pişince üzerine fesleğen koyun, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Van yöresine ait bir yemektir.
* Yöresel yemekler bir zenginliktir.
* Yapılmasa da yöresel yemeklerle uğraşan biri olarak bilmek gerektiğine inanıyorum.
* Yöresinde kara kabak denilen bir kabak türü ile yapılıyor.
* Biz bu gün normal tatlı (bal) kabağı ile yaptık.
* Yöresel lezzetler açısından zengin bir yemektir.
* Çok besleyici bir yemektir.
* Yöresinde kendi yaptıkları sade yağla pişiriyorlar.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Kuru erik yerine kuru üzümde koyulabiliyor.
BİLGİ BÖLÜŞTÜKÇE HAZİNEDİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder