Hamur İçin:
* 1 ölçü yoğurt
* 1 ölçü sıvı yağ veya zeytinyağı
* 1 ölçü su
* Aldığı kadar elenmiş un
* Tuz
Araları İçin:
* Büyük bir kase erimiş tereyağ
İçi İçin:
*Hamur ölçüsüne göre yağsız dana kıyması
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağ (kıymayı kavurmak için)
* 5-6 tane haşlanmış ezilmiş patates
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* Erimiş tereyağ veya zeytinyağı
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli güzel bir börektir.
* Bereketli bir börektir.
* Hamur ölçüsünü istediğiniz miktarı kullanabilirsiniz.
* Ben yarım kiloluk bir cam kavanoz kullandım.
* Hamura sıvı yağ veya zeytinyağı kullanın.
* Diğer işlemler için mutlaka tereyağ kullanın.
* İç malzemesini isteyen değiştirebilir.
* Patates ve kıyma birbirine çok yakışıyor.
* Patates kıymanın yağını çekiyor.
* İsteyen maydanoz ilave edebilir.
* İç malzemesi olarak kıyma, ıspanak, peynir, pırasa koyabilirsiniz.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Difrizde bekletip istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
GÖZ KENDİNDEN BAŞKA HER ŞEYİ GÖRÜR.
4 yorum:
ellerinize sağlık .nefis görünüyor. sevgilerimle,
Açma böreklere bayılıyorum,sizinkide süper görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..
börekler tek kelimeyle muhteşem ellerinize sağlık hayırlı geceler:)
Çok teşekkür ederim..sevgiler..
Yorum Gönder