19 Mart 2013 Salı

KATMER BÖREK

 Malzemeler:

Hamur İçin:
* 1 ölçü yoğurt
* 1 ölçü sıvı yağ veya zeytinyağı
* 1 ölçü su
* Aldığı kadar elenmiş un
* Tuz

Araları İçin:
* Büyük bir kase erimiş tereyağ

  İçi İçin:
*Hamur ölçüsüne göre yağsız dana kıyması
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağ (kıymayı kavurmak için)
* 5-6 tane haşlanmış ezilmiş patates
* Tuz,karabiber

Üzeri İçin:
* Erimiş tereyağ veya zeytinyağı

 Yapılışı: Hamur malzemelerini yoğurun güzel bir hamur yapın üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.Başka bir yerde soğanı kavurun içine kıymayı koyun kavurmaya devam edin, kavrulan kıymaya ezilmiş patatesi, tuzu ve baharatları ilave edin çok az karıştırın ve ocağın altını kapatın, soğuması için bir kenarda bekletin.dinlenen hamuru 6 tane orta boy bir beze yapın her bezeyi büyükçe baklava yufkasından biraz kalın açın içini erimiş tereyağ ile yağlayın ve rulo yapın donması için buz dolabında bekletin, bütün bezelere aynı işlemi yapın, ilk yaptığınız rulo hamuru dört parmak kalınlığında bıçakla kesin, kestiğiniz her parçayı oklava ile dikdörtgen şeklinde açın, içine patatesli kıymalı harçtan dolu bir yemek kaşığı koyun rulo şeklinde katlayın,

 buzdolabına koyun donsun , diğer hamur rulolarına aynı işlemi uygulayın, buzdolabında donan böreklerin üzerlerine tereyağ sürün180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak börekleri servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Çok lezzetli güzel bir börektir.
* Bereketli bir börektir.
* Hamur ölçüsünü istediğiniz miktarı kullanabilirsiniz.
* Ben yarım kiloluk bir cam kavanoz kullandım.
* Hamura sıvı yağ veya zeytinyağı kullanın.
* Diğer işlemler için mutlaka tereyağ kullanın.
* İç malzemesini isteyen değiştirebilir.
 * Patates ve kıyma birbirine çok yakışıyor.
* Patates kıymanın yağını çekiyor.
*  İsteyen maydanoz ilave edebilir.
*  İç malzemesi olarak kıyma, ıspanak, peynir, pırasa koyabilirsiniz.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Difrizde bekletip istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.


GÖZ KENDİNDEN BAŞKA HER ŞEYİ GÖRÜR.

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

ellerinize sağlık .nefis görünüyor. sevgilerimle,

Nurşen Aksoy dedi ki...

Açma böreklere bayılıyorum,sizinkide süper görünüyor..ellerinize sağlık..sevgiler..

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

börekler tek kelimeyle muhteşem ellerinize sağlık hayırlı geceler:)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..