2 Mart 2013 Cumartesi

TUTMAÇ ÇORBASI (Eskişehir Yöresi)

 Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı beyaz un
* 1 küçük fincan yıkanmış pirinç
* 1 fincan kıyma
* 1 tane küçük küçük doğranmış büyük boy kuru soğan
*  1 yemek kaşığı tereyağ (Kıymayı ve soğanı kavurmak için)
* 1 fincan ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, pul biber
 Yapılışı: Kıymayı ve soğanı ayrı ayrı küçük tavalarda bol yağda  kavurun( soğanı yanacak derecede kavurun)orta boy bir tencereye soğuk su koyun içine unu ve pirinci ilave edin karıştıra karıştıra iyice pişirin, diğer tarafta kavrulan soğanı ve kıymayı içine dökün 10 dakika daha pişirin, tuz ve baharatları ilave edin, indirdikten sonra maydanozu serpin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu çorba Eskişehir yöresinde yapılmaktadır.
* Tarifi arkadaşım Aysel Okumuş'tan aldım.Teşekkürlerr..
* Çorba hem çok lezzetli hemde çok besleyicidir.
* Çorbanız koyu olursa biraz sulandırabilirsiniz.
* Çorbanın püf noktası soğanının iyice yanacak derecede kavrulmasıdır.
* Kavrulan soğan çorbaya çok lezzet katıyor.
* Tuz, baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.




BİR GÖNÜLE BİN YOL BULUNUR.




3 yorum:

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

en sevdiğim çorbalardan birtanesi, ellerinize sağlk

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık olsun, sevgiler
iyi haftasonları dilerim

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..