27 Mart 2013 Çarşamba

ELMALI LOKUM

 Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş Amasya elması
* 500 gr güllü veya sade lokum
* 10 adet ince kıyılmış  kuru incir
* 10 adet  kıyılmış kuru kayısı
* 4 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı nişasta



Açmak İçin:
* 1/2 bardak nişasta




Yapılışı: Elmaları soyun ve rendeleyin içine kıyılmış inciri,kayısıyı,pudra şekerini,tarçını ve cevizi ilave edin iyice karıştırın, elma yumuşayana kadar ocak üzerinde pişirin, diğer tarafta benmari usulü lokumları eritin
içine yavaş yavaş 1 su bardağı nişastayı ekleyin.merdane yardımıyla lokumu açın şeritler halinde kesin, her
şeridin başına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun istediğiniz şekli verin,açarken ara sıra nişasta serpin, üzerine pudra şekeri serpin, servis yapın
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Lokumları isterseniz mikrodalgada eritebilirsiniz.
* Güllü veya sade lokum tercihi size kalmıştır.
* Lezzetli değişik bir lokum oluyor.
* İsterseniz kayısıyı,inciri  robotta parçalayabilirsiniz.



HAYAT YAŞTA, DEĞİL YAŞAMAKTADIR.

5 yorum:

hatice avcı dedi ki...

Çok hoş olmuş ellerinize sağlık sevgiler:))

ebru dedi ki...

Hımm değişik bir lezzete benziyor. Ellerinize sağlık.

zerrin tekin dedi ki...

denemek lazım çok güzel bir tarif.ellerinize saglık.

Gülsüm dedi ki...

eline saglik, ne kadar degisik bi tarif, hic lokum eritmemistim daha önce, tadini merak ettim. Eline saglik...

Fatma Damyan dedi ki...

Canım ablacım, Ne güzel olmuşlar ellerine sağlık.
Elma ve tarçın ikilisine bayılıyorum.
Denenecekler listesine ekledim hemen :))) Tarif için teşekkürler,
Öpüyorum çok,
sevgiler...