21 Mart 2013 Perşembe

MERCİMEK LAPASI (MARMARA BÖLGESİ)

 Malzemeler:
* 1 büyük kase yıkanmış bir gece önceden ıslatılmış yeşil mercimek
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
*Tuz, karabiber


Üzeri İçin:
* 1 kase iyice çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
 Yapılışı: Mercimeği, kuru soğanı büyükçe bir tencerede içine su koyarak iyice pelteleşene kadar pişirin. sıcak sıcak servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli kızgın yağ dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Çok kolay basit ama güzel bir yemektir.
* Baharat veya tercihleri size kalmıştır.
* Yoğurdun yarısını süzme yoğurt tercihi yapabilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.


DÜNYA ARSIZIN, FIRSAT PİRSİZİN.



 

7 yorum:

Mor Menekşe dedi ki...

Bu yemek bizde çok sık yapılır.
Ama biz yoğurtsuz yapıyoruz.
Ananem arnavut o çocukken annesi yaparmış.
Kesinlikle çok güzel bir yemek bazen ben bunu salata gibide yapıyorum.:)

günlük yaşamım dedi ki...

:) bugün erken acıktım sanki ben :) elinize sağlık çok iştah açıcı bu tür yemekleri çok beğeniyorum ben mideyi yormuyor bence

Adsız dedi ki...

Elinize salık faydalı ve sağlıklı bir tarif

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık değısık bır yemek olmus

nohut oda dedi ki...

bayılırım mercımege cok hos bır tarıf oldugu bellı yemegım olmasa hemen yapardım:)

sihirlirloklava dedi ki...

ellerine sağlık..ben de bugün yemeğini yapmıştım..mercimeğin her türlüsü güzel oluyor..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..