Malzemeler:
* 16 çorba kaşığı oda ısısında tereyağ
* 240 gr bitter çikolata
* 4 yumurta
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 fincan esmer şeker
* 1 fincan toz şeker
* 2 çay kaşığı toz mastiha (damla sakızı)
* 1 paket vanilya
* 1 fincan elenmiş beyaz un
* 1 küçük kase dövülmüş ceviz
Yapılışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, oda ısısına gelince tereyağını içine koyun ve iyice karıştırın,soğumaaya bırakın, diğer tarafta bir kap içinde mastihayı, tuzu, şekeri, yumurtayı, vanilyayı karıştırın, tereyağlı karışıma ekleyin, unu ve cevizi ekleyin yağlanmış bir borcamda 180 derecede üzeri çatlayana kadar 35-40 dakika pişirin, ılıdıktan sonra dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Bildiğimiz Brownie'ye mastiha eklediğinizde lezzeti daha da artıyor.
* Ben malzemeleri yarıya indirerek kullandım.
* Malzemeleri tam kullanırsanız daha iyi neticeler alabilirsiniz.
* Mastihayı döverek toz haline getirerek kullanın..
PARANIN DEĞERİ, BORÇ ALINCA ÖĞRENİLİR.
5 yorum:
Nefis gözüküyor , elinize sağlık. Hiç damla sakızı beowni denememiştim. Denemek lazım. Sevgiler...
mmmmm, ellerinize, emeklerinize saglik.... Sevgilerimle, minik bir parca aliyorum browninizden...
Olsada yesem harika yapmışsınız elinize sağlık
ellerine sağlık...damla sakızı ya da sakkız reçeli tatlıları gerçekten daha da güzel yapıyor.ben de çok severim...sevgiler..
Miss canim Eline saglik.
Yorum Gönder