* 1 su bardağı elenmiş beyaz un
* 3 tane oda ısısında yumurta
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
* Bir çimdik tuz (1/4 çay kaşığı)
* 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
* 2 çorba kaşığı dolu dolu limon suyu
* 1 fincan dolusu beyaz şeker
* 1 çorba kaşığı MASTİHA damla sakızlı zeytinyağı
* 6 çorba kaşığı oda ısısında silme tereyağ
* 2 çorba kaşığı mayonez (yanlış yazmadım!)
* 2 çorba kaşığı dolusu soğuk süt
Yapılışı: Genişçe bir kap içinde kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, tuz, mastiha damla sakızlı zeytinyağı, limon rendesi) karıştırın beklemeye bırakın, başka bir karıştırma kabında toz şekeri ve oda ısısındaki tereyağını kabarana kadar çırpın, yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Un karışımının yarısını koyun kaşıkla karıştırın, sütü, mayonezi ve geri kalan unu koyun yeniden karıştırdıktan sonra 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin, soğuduktan sonra dilim dilim servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
* MASTİHA (damla sakızı) zeytinyağı, limonlu keki çok leziz ve güzel yaptı.
* Mastiha suyu limonlu kekin kokunu çok değiştirdi,tadına doyamadık.
* Mutfağım Mastiha damla sakızlı zeytinyağı kokusu ile doldu taştı..
* Bundan sonra bütün tatlı kurabiyelerime ve keklerime Mastiha damla sakızlı zeytinyağı ilave edeceğim..
* Kek kolay ve çok lezzetlidir.
* Yağ miktarını sıvı yağ ile değiştirebilirsiniz.
* Tereyağ ile sıvı yağını yarı yarıya koyabilirsiniz.
DAHA İYİ, İYİNİN DÜŞMANIDIR.
4 yorum:
ellerinize sağlık
sevgiler
mis gibi kokmuştur bu
ellerine sağlık harika olmuş kekin
Limonlu kek favorimdir, buzdolabında da geçen yaz Kos'dan aldığım sakızlar..İkisini birleştirmek harika bir fikir. Yarın hemen deneyeceğim...Ellerinize sağlık..
Çok teşekkür ederim..sevgiler..
Yorum Gönder