28 Mayıs 2014 Çarşamba

TAZE FASULYELİ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİFİ VE YAPILIŞI


Malzemeler:
* 5 tane soyulmuş ve ayıklanmış enginar
* 200 gr ayıklanmış doğranmış taze fasulye
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş soyulmuş sarımsak
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker veya 1 tane kesme şeker
* 1 çay kaşığı un
* 6-7 tane çeri domates
*  Üzeri için 5-6 dal ince kıyılmış dereotu

NOT:
* Ben enginarların yarısını bütün yarısını doğrayarak pişirdim.
* Yemek çok lezzetli oldu.
* İsteyen taze kırmızı biber ekleyebilir.
* Tuz, yağ, baharat miktarları size kalmıştır.
* Fasulyeleri ortadan ikiye ayırdım daha çabuk pişti.
* İsteyen biraz limon sıkabilir.
* İsteyen taze nane ile süsleyebilir.
* İsteyen tamamını doğrayarak pişirebilir.
* İsteyen düdüklü tencerede pişirebilir.

Yapılışı:
* Geniş bir tencereye soğanları ve yağı koyun 5 dk. pembe olana kadar kavurun

* Soğanların üzerine isteğe göre doğranmış veya bütün enginarların koyun
* 5 dk. yağın içinde kavurun

* Enginarlara ayıklanmış ve doğranmış fasulyeleri ilave edin
* Fasulyeler sararana kadar kavurmaya devam edin.

* Tencerenin kapağını kapatın ve kavurmaya devam edin

* Kavrulan sebzelere tuzu, şekeri ve unu serpin 5-6 kez kaşıkla çevirin
* Çeri domatesleri üzerine atın.

* Sarımsakları ilave edin

* Sebzelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyun
* Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısın
* En az 30 dk. yemeği pişmeye bırakın

* Pişen yemeğin altını kapatın  soğuyana kadar kapağı açmayın
* Servis tabağına alınca dereotu ile süsleyin.
* Afiyet Olsun..

ATLAR NALLANIRKEN, KURBAĞA AYAĞINI UZATMAZ.

1 yorum:

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Ellerinize sağlık
Vitamin deposu harika bir yemek
Sevgiler:)