27 Mayıs 2014 Salı
MENEMEN YAPIMI VE TARİFİ
Malzemeler:
* 3-4 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 2-3 tane büyük boy soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya başka bir çeşit yağ
* 3 -4 tane çırpılmış yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 küçük kase kaşar peyniri
Yapılışı:
* Geniş ve kapaklı bir tavaya yağı koyun eritin
* İçine doğranmış biberleri atın iyice kavurun ( en az 5 dk.)
* Kabukları soyulmuş domatesleri küçük küçük doğrayın
* Tavadaki kavrulmuş biberlerin üzerine koyun ve tuzunu koyun
* Biraz karıştırdıktan sonra tavanın kapağını kapatın
* Domatesler pişene kadar en az 10 dk. pişirin
* Ocağın altını kısabilirsiniz
* Bu menemen 2 kişiliktir.
* Domatesler suyunu salsın ve pişsin.
* Bir kase içine yumurtaları tek tek kırın
* Yumurtaları iyice çırpın
* Pişen menemen malzemesine yumurtaları dökün bir iki kere karıştırın
* Bir kap içine kaşarı rendeleyin
* Pişen menemene kaşarı yayarak dökün
* Ocağın altını kısık olarak 2-3 dk bekletin kaşarlar erisin
* Menemen hazır üzer,ine baharat ekleyin
* İsteyen yumurtaları karıştırmadan koyabilir.
* İsteyen soğan ilave edebilir.
* Afiyet Olsun..
SAYILI KOYUNU KURT KAPMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Yaz tatillerinde Kayseri'de sanayide çalışırken öğlen yarım saat önce beni gönderip malzeme aldırırlar dı. O zamanki adıyla çılbır (Menemen) yapmaya. İki güne bir öğle yemeğimiz di. Çok severim, elinize sağlık.
Yorum Gönder