29 Mayıs 2014 Perşembe
PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİNİN YAPILIŞI VE TARİFİ
Malzemeler:
Börek İçin:
* 3 adet taze yufka
İç Sosu İçin:
* 4 tane haşlanmış ve rendelenmiş patates
* 3 yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
* 1 su bardağı soğuk süt
* 100 gr tereyağ veya margarin ( isteyen sıvı yağ koyabilir.
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1 kalıp rendelenmiş beyaz peynir
* Tuz, karabiber, pul kırmızı biber
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* Üzeri için bol susam
Yapılışı:
* Sos malzemelerini geniş bir kap içinde iyice karıştırın
* Yufkanın birini tezgaha yayın üzerine sosu 3/1 ni sürün ( ben tezgaha sığmadığından yufkaları ikiye keserek yarım çalıştım)
* Diğer yufkayı üzerine kapatın kalan sosun yarısını sürün
* 3.cü yufkayı üzerine kapatın kalan sosu sürün
* Yufkaları sıkı sıkı rulo yaparak sarın
* Ruloyu ortadan ikiye kesin
* Her parçayı ayrı ayrı streç filme sarın
* Buzluğa koyun ( istediğiniz zaman kullanabilirsiniz)
* İstediğiniz zaman buzluktan çıkarın biraz yumuşayınca dilim dilim kesin
* Kağıt yayılmış veya yağlanmış tepsiye dilimleri dizin
* Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırça ile sürün
* Böreklerin üzerine bol bol susam serpin ( isteyen üzerine ayrıca kaşar rendesi serpe bilir.)
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.
ALMADIĞIN HAYVANIN KUYRUĞUNDAN TUTMA.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder