10 Mayıs 2014 Cumartesi

GÜVEÇTE ETLİ KURU FASULYENİN YAPILIŞI


Malzemeler:
* 2 su bardağı akşamdan ıslanmış kuru fasulye
* 250 gram kuş başı koyun eti veya kemikli et
* 2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
* 5-6 diş sarımsak
* 1 domates (iri doğranmış)
* 1 tane yeşil biber
* 1 tane kırmızı biber
* Pul biber ve karabiber
*Tuz


Pişirmek İçin:
* Büyük bir güveç tenceresi
* Folyo kağıdı



Yapılışı:
* Güveç tenceresinde yemeklik doğranmış kuru soğanları yağ ile kavurun
* Kavrulan soğana etleri koyun ve yine kavurun
* Salçayı ve fasulyeleri ve diğer bütün malzemeyi ilave edin
* Tuzunu ve suyunu koyun 
* Güvecin ağzını folyo ile iyice kapatın
* Güveç tenceresinin kapağını kapatın
* 2 saat çok yavaş ateşte pişirin
* Pişme süresinde kesinlikle kapağını açmayın
* Pişme süresi dolunca 10 dk. dinlendirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.



NOT:
* Kuru fasulyeyi mutlaka akşamdan ılık tuzlu su da ıslatın
* İsteyen pişirmeden bir taşım kaynatabilir.
* Önceden haşlamak besin değerini düşürür.
* Kuru fasulye gazlı bir yiyecektir.
* Ben kaynatmıyorum.


* Et olarak kuzu eti tercih ederseniz daha lezzetli olur.
* Yağ,tuz , baharat ve salça miktarı size kalmıştır.
* İsteyen biber salçası kullanabilir.
* İçine domates,kırmızı ve yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* İsteyen kıymalı,pastırmalı,sucuklu, sade gibi pişirebilir.


*Suyunu koyarken yemeğin üzerini 4 parmak geçsin
* Güvençte pişen yemekler çok lezzetli olur.
* Yemek geç ısınır ama geç soğur.
*  


YETİM HIRSIZLIĞA, ÇIKTIMI AY AKŞAMDAN DOĞARMIŞ

Hiç yorum yok: