17 Mayıs 2014 Cumartesi

TAVUK ETLİ SEBZELİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ




Malzemeler:
* 8-9 parça tavuğun yağlı parçaları ( kanat, baget, pirzola et tarafı gibi)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 4-5 tane soyulmuş ve iri doğranmış patates
* 4-5 tane yeşil biber
* 1 tane iri doğranmış havuç.
* 1 kase soyulmuş arpaçık soğan
* 1 tane iri doğranmış kırmızı biber
* 1 tane iri doğranmış domates
* 5-6 tane soyulmuş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber

Yapılışı:
* Tavuk parçalarını yıkayın ve süzdürün
* Geniş bir tencerede yağı koyun ve kızdırın
* Kızgın yağın içine tavukları atın ve 5 dk. kavurun
* Tavuklara doğranmış soğanları ve salçayı  ilave edin 5 dk. yine kavurun
* Kalan bütün malzemeyi tencereye doldurun
* Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun
* Tuz ve baharatlarını koyun kapağını kapatın
* Önce harlı ateşte kaynayınca altını kısık ateşte
* Tavuklar pişene kadar kapağını açmadan pişirin
* Tuz ve baharatları ilave edin 
* 5 dk. daha pişirin
* Ocağın altını kapatın
* Yemek 10 dk. dinlendirdikten sonra servis yapın
* Afiyet Olsun..

NOT:
* Çok lezzetli klasik bir yemektir.
* İsteyen bütün bir tavuk alıp kendiniz parçalayabilirsiniz.
* İsteyen başka sebzeler ilave edebilir.


* Tuz ,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen sebzeleri daha küçük doğrayabilir.
* İsteyen yemeği tavukların derisini alarak pişirebilir.
* Derili tavuk parçaları yemeğe lezzet kadar.
* İsteyen piştikten sonra yerken çıkarır.


SEN AĞA BEN AĞA, BU İNEĞİ KİM SAĞA

Hiç yorum yok: