18 Mayıs 2014 Pazar

GİRİT KABAĞI (KIBRIS KABAĞI ) DOLMASI TARİFİ


Malzemeler:
* 10 tane kuru girit kabağı
* 200 gr orta yağlı dana koyun karışımı kıyma
* 1 yemek kaşığı içine bir yemek kaşığı dışına tereyağ
* 1 tane yemeklik ince kıyılmış kuru soğan
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 yemek kaşığı varsa biber salçası
* Birer avuç ince kıyılmış dereotu,maydanoz ve taze nane
* Tuz, karabiber ve kuru nane

Dolmanın Yapılışı:
* Pirinci ve bulguru bir kabın içinde ayıklayın
* Dolma yapacağınız malzemeyi oyun veya içini ayıklayın.

* Pirinci ve bulguru yıkayın ve süzdürün
*Yıkanan pirince ve bulguru geniş bir kaba koyun ve kıymayı ilave edin
* İnce kıyılmış kuru soğanları harca koyun



* Yeşillikleri ve baharatları ilave edin
* Dolma yapacağınız tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını ve salçaları koyun
* Salça ve yağı kavurun

* Tencerede kavrulan salçalı yağı dolma harcına ilave edin.
* Elinizle dolma harcını iyice yoğurun


*Dolma yapacağınız malzemeleri üzeri 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun

 İçinde yağ erittiğiniz tencereye dolmaları dizin ve biraz tuz serpin
* Tencereye uygun bir tabak kapatın kalan yağı koyun tencerenin kapağını kapatın
* Önce harlı ateşte sonra yavaş ateşte 30 dk. pişirin,


*  Kapağını açın ve servis yapın.
* Bu şekilde her çeşit dolmayı ve sarmayı yapabilirsiniz.
* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.


SAĞLIK, VARLIKTAN YERDİR.