Malzemeler:
* 6 adet yufka
* 1,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı zeytinyağı , tereyağ veya sıvı yağ
* 1 yumurta
İçi İçin:
* 1 kg. rendelenmiş bal kabağı
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tereyağ veya sıvı yağ
* 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz veya farklı kuru çerez
Üzeri İçin:
* 1 tane çırpılmış yumurta
Servis İçin:
* Üzerine dökmek için, bal,reçel, çeşitli soslar
Yapılışı:
Kabaklı İç Harcının Yapılışı:
* Geniş bir tencereye rende kabakları toz şekeri ve yağı koyun
* Ocağın altını yakın
* Yumuşayana kadar pişirin
* Altını kapatın ve soğumasını bekleyin
* Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş cevizi koyun
* İç harcını iyice karıştırın
İçine sürülecek İç harcının yapılışı:
* Sütü, yağı, yumurtayı geniş bir kap içinde iyice çırpın
Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları iki eşit parçaya ayırın
* Elinizde 12 tane yufka parçası olacak
* Fırın tepsini yağlayın
* Her yufkanın arasına iç sosundan fırça ile sürün
* Kabaklı iç malzemesinden yufkanın geniş kısmına bolca koyun ve rulo yapın
* Tepsiye kol böreği şeklinde bütün yufkaları sararak dizin
* Yufkalar bitince üzerine çırpılmış yumurta sürün
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan böreği 15 dk. bekletin
* Börekleri dilimleyin
* Üzerine bal dökerek servis yapın.
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Zonguldak yöresinde çok yaygın bir börek çeşididir.
* İsteyen hamur yoğurup açarak böreği yapabilir.
* Hazır yufka ile daha kolay oluyor.
* Açarak yapılan daha lezzetli olur.
* Üzerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz.
* Yöresel olarak bal dökülerek tüketilir.
* İçine ceviz konuluyor ama isteyen başka çerezler koyabilir.
* Tepsinize göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz.
ALLAH UÇAMAYAN KUŞA ALÇACIK DAL VERİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder