21 Mayıs 2014 Çarşamba

SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ VE YAPIMI


Malzemeler:

Köfte İçin:
* 250 gr az yağlı köftelik dana kıyması
* 1 fincan yıkanmış pirinç veya bulgur
* Tuz, karabiber

Sebzesi İçin:
* 2 tane küp küp doğranmış patates
* 1 tane küp küp doğranmış havuç

Yemek İçin:
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates suyu
* 4 su bardağı su
* Tuz

Süslemek İçin:
* Kıyılmış maydanoz


Yapılışı:
* Kıyma ve pirinci karıştırın
* Tuz ve baharatı ekleyin

* Havuç, patates ve soğanı soyun tuzlu su içinde bekletin
* Kıymayı ve pirinci özleşene kadar yoğurun
* Ben kırık pirinç kullandım.

* Yoğrulan kıymadan fındıktan biraz büyük köfteler yapın

* Yaptığınız köfteleri bir tabakta toplayın

* Köfte yaparken elinizi ara sıra suya batırın
* Elinizi suya batırırsanız köfteleri daha rahat yuvarlarsnız.

* Patatesi, havucu küp küp doğrayın

* Soğanı yemeklik doğrayın

* Tencere içinde yağı eritin soğanı koyun ve 5 dk. kavurun
* Üzerine salçayı koyun ve 2 dk. daha kavurun
* Ben tereyağ kullandım

* Kavrulan malzemeye 4 su bardağı su ve tuz koyun kaynamaya bırakın
 * Kaynayan tenceredeki suya önce sebzeleri atın

* Sebzeleri 5 dk. kaynatın

* Tencereye kaynayan malzemelere yaptığınız köfteleri ilave edin

* Köfteler ve sebzeler pişene kadar yemeği ocağın üzerinde tutun

* Sebzeler ve köfteler pişince yemeğin altını kapatın 10 dk. dinlendirin servis yapın
*Afiyet Olsun.

LOKMA ÇİĞNENMEDEN YUTULMAZ

 

Hiç yorum yok: