21 Mayıs 2014 Çarşamba
SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ VE YAPIMI
Malzemeler:
Köfte İçin:
* 250 gr az yağlı köftelik dana kıyması
* 1 fincan yıkanmış pirinç veya bulgur
* Tuz, karabiber
Sebzesi İçin:
* 2 tane küp küp doğranmış patates
* 1 tane küp küp doğranmış havuç
Yemek İçin:
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates suyu
* 4 su bardağı su
* Tuz
Süslemek İçin:
* Kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
* Kıyma ve pirinci karıştırın
* Tuz ve baharatı ekleyin
* Havuç, patates ve soğanı soyun tuzlu su içinde bekletin
* Kıymayı ve pirinci özleşene kadar yoğurun
* Ben kırık pirinç kullandım.
* Yoğrulan kıymadan fındıktan biraz büyük köfteler yapın
* Yaptığınız köfteleri bir tabakta toplayın
* Köfte yaparken elinizi ara sıra suya batırın
* Elinizi suya batırırsanız köfteleri daha rahat yuvarlarsnız.
* Patatesi, havucu küp küp doğrayın
* Soğanı yemeklik doğrayın
* Tencere içinde yağı eritin soğanı koyun ve 5 dk. kavurun
* Üzerine salçayı koyun ve 2 dk. daha kavurun
* Ben tereyağ kullandım
* Kavrulan malzemeye 4 su bardağı su ve tuz koyun kaynamaya bırakın
* Kaynayan tenceredeki suya önce sebzeleri atın
* Sebzeleri 5 dk. kaynatın
* Tencereye kaynayan malzemelere yaptığınız köfteleri ilave edin
* Köfteler ve sebzeler pişene kadar yemeği ocağın üzerinde tutun
* Sebzeler ve köfteler pişince yemeğin altını kapatın 10 dk. dinlendirin servis yapın
*Afiyet Olsun.
LOKMA ÇİĞNENMEDEN YUTULMAZ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder