14 Mayıs 2014 Çarşamba

KURU FASULYE VE PANCAR EZMESİNDEN SALATA TARİFİ


Malzemeler:
* 200 gr haşlanmış ve püre haline getirilmiş kuru fasulye
* 1 kase püre haline getirilmiş pancar turşusu
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* Tuz, pul biber
* 1 fincan zeytinyağı
* 2 tane ince kıyılmış yeşil soğan
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1 kase süzme yoğurt
* 1/2 çay bardağı krema

Yapılışı:
* Geniş bir kase içine sıvı malzemeleri koyun
* Bir çırpıcı ile çırpın
* Katı malzemeleri bu harca katın
* Tahta bir kaşıkla malzemenin tamamını karıştırın
* Servis tabağına yayın 15 dk. dolapta dinlendirin
* Üzerini süsleyin ve servis yapın.
*Afiyet Olsun.

NOT:
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen içine acı biber turşusu koyabilir.
* Süslemek size kalmıştır.
* Lezzetli ve besleyici bir salatadır.


ÖPÜLECEK EL ISIRILMAZ.

Hiç yorum yok: