Malzemeler:
* Börek İçin:
* 1 paket baklavalık yufka ( yarısını kullanabilirsiniz)
İç Sosu İçin:
* 1,5 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
İçi İçin:
* İstediğiniz bir malzeme ( peynir, patates, kıyma, pırasa, ıspanak gibi)
Üzeri İçin:
* Yumurta sarısı
* Susam
Yapılışı:
* Baklava yufkasını muska böreği yapmak için şerit halinde kesin
* Kesilen iki şerit parçayı tezgaha yayın ( isteyen 3 kat yufka kullanabilir)
* Sos malzemesini geniş bir kasede çırpın
* Tezgaha yaydığınız yufka şeritlerinin arasına fırça ile sostan sürün,diğer şeridi üzerine kapatın
* İç malzemesinden bir kaşık kadar yufkanın ucuna koyun
* Ben patatesli yaptım.
* Bir ucunu ters tarafa kapatın.
* Önce şekildeki gibi kapatın
* Sonra ters tarafa aynı şekilde kapatın
* Bu işlemi şerit boyunca yapın ve muska şekline gelmesini sağlayın
*Kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin
* Üzerine yumurta sarısı sürün
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin yaklaşık 35-40 dk.
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Afiyet Olsun
HERKES BİLDİĞİNİ OKUR.
1 yorum:
Elinize saglik cok guzel gorunuyor:)
Yorum Gönder