Malzemeler:
* 200 gr pötibör bisküvi ( 1 paket)
* 50 gr eritilmiş tereyağ ( 1 dolu yemek kaşığı)
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1/2 çay bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı süt
* 1 avuç dövülmüş ceviz veya başka çerezler
* 1/2 paket vanilya
Üzeri İçin:
* Çikolata sosu
Yapılışı:
* Geniş bir kabın içine erimiş tereyağını koyun
* Üzerine şekeri , kakaoyu ve sütü ilave edin
* Bu malzemeleri iyice karıştırın
* Bisküvileri küçük küçük kırın veya ezin
* Malzemeye bisküvileride ilave edin
* Dövülmüş cevizleri ekleyin
* Vanilyayı koyun
* İyice karıştırın
* Kelepçeli bir pasta kalıbını streçle iyice kaplayın
* Yanlardan streç sarksın
* Karışmış malzemeyi kalıba streç film üzerine düzgünce bastıra bastıra yerleştirin
* Üzerin streç filimle kapatın
* Buzluğa koyun
*Buzlukta 2-3 saat bekletin
* Çıkarın üzerini süsleyin ve dilim dilim servis yapın
Afiyet Olsun..
NOT:
* Annelerimizin yaptığı klasik mozaik pastayı kalıpta yaptım.
* İsteyen içine istediği çerezi koyabilir.
* Bisküvi çeşidini değiştirebilirsiniz
* Malzemeleri artırarak daha büyük bir pasta yapabilirsiniz.
* Bisküvileri iyice ezerek kullanabilirsiniz.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
* Ben içine kestane ve ceviz koydum
* Üzerine krema yaparak dökebilirsiniz.
* Ben bütün malzemelerin hepsini karıştırarak yaptım.
* Çok kolay ve çok lezzetli bir pastadır.
* İstediğiniz kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.
* İstediğiniz bir kalıpta yapabilirsiniz.
* Üzerini ve kalıbın içini streçlemeyi unutmayın
* Dolapta her daim pastanız hazır durumdadır.
AKILLI ADAM AKLINI KULLANIR, DAHA AKILLI ADAM BAŞKALARIN AKLINI KULLANIR.
3 yorum:
ayy bi dönem annem ne çok yapardı :) ellerinize sağlık
En sevdiğim..Bu lezzetin üstüne yok bence..ellerinize sağlık..
ayy harika gözüküyor canım çektii ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder