10 Şubat 2014 Pazartesi

TAVŞAN ETİ YAHNİSİ


Malzemeler:
* 1,5 kğ tavşan eti
* 2 tane iri doğranmış patates
* 2-3 tane iri kesilmiş domates
* 1 tane uzun ve orta büyüklükte doğranmış havuç
* 1 tane iri doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
*  2 tane piyazlık doğranmış soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kekik
* 5-6 dal kıyılmış maydanoz
* Tuz , karabiber
* 1 tane defne yaprağı
* 1 dal biberiye



Yapılışı: Tavşan etini iyice yıkayın ve parçalara ayırın düdüklüde tereyağ içinde kavurun üzerini geçecek kadar su ,baharat, tuz koyun içine defne yaprağını ve biberiyeyi ilave edin ve düdüklü tencerede 1 saat pişirin. Pişen etleri fırın tepsisine dizin yanına patatesleri,havuçları,soğanları sarımsakları ve domatesi koyun üzerine tavşanı haşladığınız sudan 3-4 kepçe dökün üzerine maydanozları  ekleyin 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin çıkarın servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Tavşan etini ilk defa pişirdim ama lezzetli bir yemek oldu.
* İsteyen yanına yeşil biber koyabilir.
* Tuz ve baharat çeşitleri ,miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* İsteyen eti yağda kavurmadan pişirebilirsiniz.


* İsteyen patatesleri biraz haşlayıp koyabilirsiniz.
* İsteyen sadece haşlama yaparak tüketebilir.
* Defne ve biberiye tavşan etini daha lezzetlendiriyor.
* İsteyen fırında pişerken biraz daha yağ ekleyebilir.


* Fırında iyice suyunu çekene kadar pişirin.
* Tavşan yahnisi blogumda olması açısından yer verdim.
* Tavşan eti biraz geç pişiyor.
* İsteyen sebzeleri daha küçük doğrayabilir.


AĞAÇ KÖKÜNDEN YIKILIR.

1 yorum:

Juliette Koc dedi ki...

Ne zaman Tavşan ismini duysam hemen sevgili dedeciğim ve anneciğim gelir aklıma. benim öyle bir şansım olmasa da annemin çocukluğunda ne çok tavşanı olmuş. Hiç yemesem de tavşan etinin de çok lezzetli olduğunu söyler hep.
Elinize sağlık..