Malzemeler:
Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un
Pidenin İç Malzemesi:
* 100 gr Kavrulmuş dana kıyma
* 1 fincan kadar sıvı yağ veya yumuşak tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 kase yıkanmış kurutulmuş ve incecik doğranmış ıspanak yaprakları
* Tuz, baharat,
Üzeri İçin:
* Bir küçük kase rende kaşar
* 1 fincan susam ve çörek otu
* 1 tane çırpılmış yumurta sarısı
Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, başka bir tarafta incecik kıyılan ıspanak yapraklarını kuru soğan ve kavrulmuş kıyma ile karıştırın tuz ve baharatını ilave edin,dinlenen hamuru elinizle pide şekli verin, içine iç malzemeden bolca koyun kenarlarına yumurta sürün susam ve çörek otu serpin, ıspanakların üzerine bir tutam rende kaşar koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Hamur malzemesi size 5-6 tane pide çıkarır.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir.
* Ispanaklı pidenin tadına doyamazsınız.
* Kaşarı en son ilave ederseniz kaşar kurumaz.
* İsteyen farklı baharatlar koyabilir.
* İsteyen ıspanak yerine pazı kullanabilir.
* İsteyen kavrulmuş pırasa koyabilir.
* Ispanakları ve soğanları çok ince kıyın
* Kıymayı önceden yağla kavurun ve dolapta beklesin.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.
ALTIN YERE DÜŞMEKLE PUL OLMAZ.
Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, başka bir tarafta incecik kıyılan ıspanak yapraklarını kuru soğan ve kavrulmuş kıyma ile karıştırın tuz ve baharatını ilave edin,dinlenen hamuru elinizle pide şekli verin, içine iç malzemeden bolca koyun kenarlarına yumurta sürün susam ve çörek otu serpin, ıspanakların üzerine bir tutam rende kaşar koyun, 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Hamur malzemesi size 5-6 tane pide çıkarır.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir.
* Ispanaklı pidenin tadına doyamazsınız.
* Kaşarı en son ilave ederseniz kaşar kurumaz.
* İsteyen farklı baharatlar koyabilir.
* İsteyen ıspanak yerine pazı kullanabilir.
* İsteyen kavrulmuş pırasa koyabilir.
* Ispanakları ve soğanları çok ince kıyın
* Kıymayı önceden yağla kavurun ve dolapta beklesin.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.
ALTIN YERE DÜŞMEKLE PUL OLMAZ.
2 yorum:
ıspanağı yemek olarak yemeyen çocuklarımız için de güzel bir tarif.bu şekilde daha kolay yiyecekler.ellerine sağlık.
merhabalar..yemeklerinizin arasinda keyifle gezindim:)
hepsi cok lezzetli gozukuyor..
ellerinize saglik..kolayliklar diliyorum
Yorum Gönder