İNANILMAZ BİR LEZZET
Malzemeler:
* Yıkanmış ayıklanmış hardal otu
* İstediğiniz kadar dövülmüş sarımsak
* Zeytinyağı
* Bolca limon suyu
* Tuz, pul biber
Yapılışı: Ayıklanmış yıkanmış hardal otlarını bol suda yumuşayana kadar haşlayın soğuduktan sonra suyunu iyice sıkın servis tabağına koyun üzerine bol limon,zeytinyağı, tuz, pul biber ve sarımsak karışımını dökün ve karıştırın servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Şimdi tam zamanı olan hardal çok lezzetli bir ottur.
* Bazı bölgelerde eşek turpu denir.
* Her yerde rastlayabileceğiniz bir ottur.
* Yağmurdan sonra toplanması tavsiye edilir.
* Kalın saplarını keserek ayıklayın.
* Bol tuz içinde bekleyerek iyice yıkayın
* Bol tuzlu suyun içinde haşlayın.
* Zeytinyağı ve limonu bol olmalıdır.
* Tuz,baharat ve sarımsak miktarları size kalmıştır.
* Haşlanan otları mutlaka sıkarak iyice süzdürün.
* Hardal otunu kavurarak yumurtalı yapabilirsiniz.
ADAM OLANA BİR SÖZ YETER.
6 yorum:
Otların en güzel olduğu mevsimdeyiz. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş...
.O kadar çok ot çeşidi var ki...Ellerinize sağlık
Elinize sağlık.hardal çıkmış demek otçu teyzeme uğrayayım. Birde çayır ve çimene bakayım.
ellerinize sağlık otlara bayılıyorum.
Hiç denemedim ablacım ama merak ettim
Ellerine sağlık
Sevgilerimi bırakıyorum
Merhaba tam hardal otunun zamanı şimdi bende hafta sonu tarlamdan topladım okadar çok toplamışım ki börek ve salatasını yaptım harika oldu
Tarif için teşekkürler
Yorum Gönder