18 Şubat 2014 Salı
GÖZLEMEDE YUMURTA
Malzemeler:
* 1 adet hazır yufka veya el açması yufka
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* 1 yumurta
* Tuz, baharat
Gözlemenin İç Malzemesi;
* 3 yemek kaşığı kadar soğanla kavrulmuş ıspanak
Yapılışı: Hazır yufkayı veya el açması yufkayı masaya yayın iki kenarını yufkanın üzerine katlayın, ellerinizle biraz su serpin tam ortaya kavrulmuş ıspanağı koyun biraz yayın diğer tarafta kalan yufkayı üzerine kapatın ve kare şekline getirin yağsız teflon tencerede yavaş yavaş bir tarafını pişirin ve yağlayın, diğer tarafını çevirin pişen tarafın ortasını biraz bıçakla açın ve yumurta kırın yumurtanın pişmesi ve arka tarafının kızarması için bir kapak kapatın yumurta pişince baharat ilave edin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Gözleme yumurta ile taçlanınca daha leziz oldu.
* İç malzemesini istediğiniz çeşit koyabilirsiniz.
* Patatesli,peynirli,kıymalı,pırasalı gibi.
* İsteyen yanmaz saç veya tavaya biraz yağ sürebilirsiniz.
* Yumurtaya istediğiniz baharatı koyabilirsiniz.
* Gözleme hazır yufkadan yapılan hemen tüketilmesi gereken bir lezzettir.
* İsteyen hamuru kendisi yaparak açabilir.
* Her yörede yapılan bir bir börektir.
SERÇE BİLE ÇÖPÜ ÖLÇER YUTARMIŞ, KIÇIMDAN ÇIKACAK MI? ÇIKMIYACAK MI ? DİYE.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
hem gözleme hem de yumruta sever biri olarak bu tarifi yapcam kesin elinize sağlık :D
bız gozlemeyı cok yaparız ama bunu ılkd efa gorum ellerınıze sağlık *-*
bız gozlemeyı cok yaparız ama bunu ılkd efa gorum ellerınıze sağlık *-*
bız gozlemeyı cok yaparız ama bunu ılkd efa gorum ellerınıze sağlık *-*
bız gozlemeyı cok yaparız ama bunu ılkd efa gorum ellerınıze sağlık *-*
Yorum Gönder