23 Mayıs 2013 Perşembe

REVANİ

 Malzemeler:
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 su bardağı irmik
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1 paket kabartma tozu veya karbonat
* 1 paket vanilya
* 2-3 damla limon suyu
* 1 limonun veya portakalın kabuğunun rendesi

Şerbeti İçin:
* 4,5 su bardağı şeker
* 6 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve soğuması için bir kenarda bekletin,oda ısısındaki yumurtaları şeker ile iyice çırpın, içine diğer sıvı malzemelerini daha sonra kuru malzemeleri koyun çok karıştırmayın, sadece malzemeler birbirine karışsın,yağlanmış tepsiye dökün, 175 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar 45 dk. kadar pişirin,ılıyan şerbetin yarısını dökün kalan yarısını  biraz bekledikten sonra dökün,üzerini istediğiniz şekilde süsleyin,dilimleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Revani çok kolay ama çok lezzetli şer betli tatlıdır.
* Şerbeti mutlaka 10-15 dk. kaynatın ve limonu ekleyin bir taşım daha kaynatın.
* Pişme derecesini anlamak için kürdan batırarak anlayabilirsiniz.
* Kürdana hamur yapışmazsa pişmiş demektir.
* Piştikten sonra 10-15 tane kürdanla delik açın şerbeti daha iyi çeker.
* Tatlılarda mutlaka şerbet sıcağa soğuk veya tersidir.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
* Ben sade severim..
* İsteyen yumurtanın akını, beyazını ayrı ayrı çırpabilirsiniz.
* Tatlının şerbetinin tamamı konduktan sonra  hemen yenmeyecekse mutlaka streç ile kaplayın, kurumasını önlersiniz.
* Tatlıyı bir gece önce yaparsanız daha lezzetli olur.
* Şurubunu daha iyi çeker..


ZEKA, KAFA İÇİNDEKİ ALTINDIR.

7 yorum:

zehra dedi ki...

Çocukluğumdan beri revaniyi çok severim. Ellerine sağlık.

Sabiha dedi ki...

Ba-yı-lı-rım revaniye,ellerinize sağlık.

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis olmuşşşş...Sevgilerimle,

ebru dedi ki...

off lezzete bakın. Bayılırım revaniye. Ellerinize sağlık

selma tamer dedi ki...

serbetlı tatlıların sahı elıne sağlık

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Bayılırım revaniye ellerinize sağlık.

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık.