28 Mayıs 2013 Salı

CARTE D'OR ETKİNLİĞİNDEN LİMONLU FIRIN HELVA

 Malzemeler:
* 250 gr hazır sade tahin helvası
* 3 çorba kaşığı krema
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 limonun rendesi
*1/2 limonun suyu

Süslemek İçin:
* Limonlu carte d'or dondurma
 Yapılışı: Tahin helvasını çırpa kabına koyun üzerine kremayı ekleyin ve iyice çırpın limon suyunu ve limon rendesini ekleyin pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın, güvenç kaplarına boşaltın 180 derecede ısıtılmış 
fırında üzeri kızarana kadar pişirin,soğuduktan sonra limonlu dondurma ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Tahin helvasının içine kakaoda konulabilir.
* Çok kolay ve çok lezzetli bir tariftir.
* Limon yerine portakal kabuğu ve rendesi konulabilir.
* Bu tarif 3 kişiliktir.

5 yorum:

BÜTÜ dedi ki...

harika görünüyor :)

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

bayılırım bu tatlıya nefis görünüyor :)

T.C. Nilgün Komar dedi ki...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

zehra dedi ki...

Yakın zamana kadar limonlu da helva olur mu? fırınlamak ta nesi derdim. Denedim ve çok beğendim. Daha önce umursamamakla hata etmişim. Gerçekten çok nefis, ama dondurmalısı da çok güzel olmalı.

nursen aksoy dedi ki...

Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..Nefis olur..