14 Mayıs 2013 Salı

EKS MUTFAK AKADEMİSİNDE YAPTIĞIMIZ USKUMRU BALIĞI


NORVEÇ'ten Ülkemize gelen ünlü şef Jostein Medhus ve EKS Mutfak akademesi BURSA şubesinde
''Bloggerlara Özel'' olarak düzenlediği deniz ürünleri pişirme teknikleri ve tadım Workshopunda beraberdik..

 Malzemeler:
* İki parmak genişliğinde doğranmış yarım fileto Uskumru Balığı
* İncecik verev kıyılmış küçücük bir havuç
* 2 tane piyazlık kıyılmış arpacık soğan
* 2 tane incecik kıyılmış sarımsak
* 1 tane küçük  verev doğranmış kereviz sapı
* Bol zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* Limon
* Süslemek için dereotu


Yapılışı:Öncelikle fileto uskumru balığını verev verev kesin ve et kısmını tuzlayın, biraz bekletin, genişce bir tavaya bolca zeytinyağı koyun sırayla havuçları ve diğer malzemeleri koyun iyice kavurun, kavrulan malzemeleri üzerine balıkları yerleştirin çok az pişmesini sağlayın ocağın altını kapatın, tavanın içinde bekletin, servis tabağına önce sebzelerden yatak yapın üzerine balıkları dizin, üzerine limon sıkın ve dereotu veya maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* EKS Mutfakta yaptığımız uskumru pilakisi şiddetle tavsiye edilir.
* Biz lezzetine doyamadık.
* 2 kişilik ölçüdür.
* Bol yağda olması en önemli püf noktasıdır.
* Tuz,baharat miktarları size kalmıştır.
*İstediğiniz her hangi bir balıkla da deneyebilirsiniz.


YAŞAM, İNSANA NASIL OLMASI GEREKTİRDİĞİNİ GÖSTERİR.

Hiç yorum yok: