22 Mayıs 2013 Çarşamba

MARMELATLI HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI KURABİYE

Malzemeler:
* 1 paket yumuşak margarin (250 gr)
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu veya 1 karbonat
* 1 paket vanilya
* 1 tane limonun rendesi veya portakalın rendesi
* 1 yumurta (sarısı hamuruna, beyazı dışına)
* Aldığı kadar elenmiş un
*  İçine isteğe göre dövülmüş fındık
* 1 büyük kase hindistan cevizi
* 1 çimdik tuz

İçi İçin:
* 1 kase istediğiniz bir marmelat veya tatlı soslar.
Yapılışı: Hindistan cevizi ve yumurta beyazı hariç bütün malzemeleri karıştırın kulak yumuşaklığında bir hamur yapın, kurabiye şekli verin ortasını basarak küçük bir çukur yapın, önce yumurta akına sonra Hindistan cevizine batırın 175 derecede ısıtılmış fırında fazla kızartmadan pişirin, çıkınca ortadaki boşluklara marmelat doldurun üzerine Hindistan cevizi serpin, çayın yanında servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kurabiyenin hem görüntüsü güzel hemde lezzetlidir.
* Kurabiyenin dışını isterseniz fındık kırıntısına, susama,ceviz kırıntısına batırıp pişirebilirsiniz.
* Kurabiyeleri yaparken çukurları oldukça büyük yapın, kabarınca küçülüyor.
* İstediğiniz marmelat çeşidini tercih edebilirsiniz.
*  Kurabiye ölçüleri size kalmıştır.
* Kurabiyeler biraz soğuduktan sonra marmelatını koyun.
* Hazır soslarda kullanabilirsiniz.
* Marmelat yerine çikolata koyabilirsiniz.
* Kurabiye yapmanın püf noktaları.


AŞAĞIYA TÜKÜRSEM BIYIK,YUKARI TÜKÜRSEM SAKAL


3 yorum:

Renkli Dünyam dedi ki...

Kurabiyeler muhteşem görünüyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.

tatlı sefam dedi ki...

elıne sağlık tam 5 cayı ıcın olmus

Nurşen Aksoy dedi ki...

MIMMM Çayın yanına çok yakışır,ellerinize sağlık..