24 Mayıs 2013 Cuma

MAYALI POĞAÇA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

 Malzemeler:
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 paket maya (kuru,yaş,insant)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 şişe maden suyu
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta ( sarısı üzerine)
* Aldığı kadar un

İçi İçin:
* İstediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Peynirli maydanoz, haşlanmış patates, ıspanak,kıyma,pırasa gibi..


Üzeri İçin:
* 1 yumurtanın sarısı
* Susam ve çörek otu
 Yapılışı: Ilık süt içinde şekerle birlikte mayayı çözdürün, unun ortasını açın maya ve diğer malzemeleri ilave edin yoğurun ve mayalanması için üzerini örtün  1 saat bekletin mayalanan hamura poğaça şekli verin içine istediğiniz bir harcı koyun ve tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün, tepsi mayası için 30 dk. daha bekletin 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Mayalı poğaça yapmak için mutlaka kuru maya kullanın.
* Kuru mayalar koku yapmaz ve poğaçanın daha fazla kabarmasını sağlar.
* Mayalı poğaçalarda mutlaka mayayı ılık süt içinde çözdürün.
* Süt mayalı poğaçalara lezzet katar.
* Mayayı süt içinde şekerle çözdürün.
* Mayalanma için gerekli zaman verin.
* Tepsi mayası için gerekli zamanı verin.
* İçine koyacağınız malzemeleri un ile birlikte iyice yoğurun.
* Yoğurmak çok önemlidir.
* Hamurunuz pürüzsüz olmalıdır.
* Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.



AYAĞINDA DİKEN YARASI OLMAYAN, SİNESİNE GÜL KOKUSU SÜREMEZ.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

denedim ve gerçekten çok güzel oldu,her zaman yapacağım tarifler arasında yerini aldı,çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Yumuşacık çok güzel oldu. Artık favori poğaça tarifim benim de. Tarif için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Ben de bu tarife göre yaptım poğaçalarımı ve gerçekten güzel oldu. Bence bir püf noktası da hamura çok un koyup da hamurun sertleşmesine izin vermeden hafif ele yapışan bir hamur hazırlamak. O zaman sanki daha puf puf oluyorlar... Teşekkürler tarif için.