Malzemeler:
* 10-15 tane yassı kadayıf
* 1 su bardağı süt
* 2 tane çırpılmış yumurta
Üzeri İçin:
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* İsterseniz biraz gül suyu
* Kaymak, krem şanti ( tercihe göre)
Şerbeti:
* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1/2 limonun suyu
Yapılışı:Hazır aldığınız yassı kadayıfları süte batırın fazla sütü kadayıfı kırmadan biraz sıktırın çırpılmış yumurtaya batırın kızgın yağda kızartın, diğer tarafta kaynatılan tenceredeki şerbete atın ve çıkarın üzerine cevizle,kaymakla süsleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Yassı kadayıfı krep gibi kendinizde yapabilirsiniz.
* Yassı kadayıf malzemeleri: 1 su bardağı bardak süt, 1 su bardağı un,bir tatlı kaşığı kuru maya,bir tatlı kaşığı şeker ve tuz bütün malzemeyi karıştırın küçük yaparak yanmaz tavada pişirin.
* Taş kadayıf ve yassı kadayıf bir arap tatlısıdır.
* Adana yöresinde çok yaygın yapılmaktadır.
* Ben yassı kadayıfı marketten hazır aldım.
* Yassı kadayıfın içine tarçın,ceviz,ve toz şekeri karıştırıp koyup kızartır şerbete atarsanız adı Taş kadayıf olur.
GİZLİ YANAN ATEŞİN KÖZÜ OLMAZ.
6 yorum:
Sevgilercanim bu ne güzel görüntü nefis görünüyor afiyetler olsun.
Off offf ,ellerine sağlık,nasıl güzel olmuş...
Merhaba. Son Sofra dergisinde sizi, blog hikayenizi ve birbirinden lezzetli tariflerinizi gördüm ve çok mutlu oldum.
Kadayıflı tatlıyı hemen not ettim ve diğerleri de sıraya girdiler .
Tebrik ediyorum ve beğeniyle takip ediyorum, örtmenim.
Sevgiler.
Nasilda güzel görünüyor ellerine saglik.
Sevgiler.
mmmmmm aldïm nefis ablam.
Biz küçükken annem yapardı,çok severdim,ellerinize sağlık.
Yorum Gönder