8 Ocak 2013 Salı

KAK DOLMASI

VAN ERCİŞ YÖRESİNE AİT KAK DOLMASI
Malzemeler:
* İnce kesilerek kurutulmuş kara kabak şeritleri (200 gr kadar)

İçi İçin:

* 100 gr yağlı koyun kıyması
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 tane büyükçe yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1-2 adet ince kıyılmış yeşil biber
* 1/2 demet ince kıyılmış fesleğen
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
*1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri İçin:
* 1 büyük kase yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak

Yoğurt Üstü:
* 1-2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağ
* 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı: Şerit şeklinde kurutulmuş kabakları sıcak suda haşlayın, iç malzemesini iyice karıştırın elinizi suya batırarak iç harcından ceviz büyüklüğünde alın kabak şeridine sarın, tencereye dizin üzerine 1 su bardağı su koyun iyice pişmesini sağlayın, Pişince üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırıp dökün.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Van ve Erciş yörelerine ait bir dolmadır.
* Dolmanın en önemli özelliği şeritler halinde kesilmiş ve kurutulmuş kara kabaktır.
*Şerit kabaklar Van yöresinde bulunuyormuş.
* İçine koyacağınız baharat ve yeşillik çeşitleri size kalmıştır.
* Sararken bir şerit yetmezse ikincisi ile devam edebilirsiniz.
* Üzerine bol yoğurt dökülerek yenmesi gerekiyor.
* Pişerken az su ile pişirin.
* Su biterse az az ilave edin.

SUYU ÇAYDAN, KIZI SOYDAN AL.

5 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Ne kadar güzel ve orjinal bir yemek olmuş,ellerinize sağlık..Yöresel yemeklerin üstüne yok bence..Yapmak isterim ama kuru şerit kabağı hiç görmedim,nereden bulabiliriz acaba..

Hatice Mutfakta dedi ki...

Çok değişik bir yemek ellerinize sağlık..

Feray kaygısız dedi ki...

İlginç hiç duymamıştım, bu sene deneyeceğim..Ellerine sağlık Zehracım..

Adsız dedi ki...

Ben Erzicanlıyım, bizim yöremizde de kara kabak yetişir.Annem de bu dolmayı kara kabağın tazesini ve kurusunu bulunca yapardı.Bu kabağı nereden buluruz diye soran arkadaşa bilgi için yazdım.

annemineli dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrr..