7 Ocak 2013 Pazartesi

SEBZELİ HAMSİ TAVA

 Malzemeler:
* 250 gr ayıklanmış kılcıkları alınmış hamsi
* Yarım kg mısır unu
* 3 yaprak ince kıyılmış pazı yaprağı
*3 yaprak kıyılmış ıspanak yaprağı
* 3 yaprak ince kıyılmış kara lahana yaprağı
* 1 tane ince kıyılmış pırasa
* 7-8 dal kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz,dereotu,nane
* 1,5 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağ
* Baharat çeşitleri 
* Tuz
* Su
 Yapılışı: Bütün malzemeyi geniş bir kap içinde karıştırın ılık suyu ekleyerek bozadan daha koyu bir kıvama gelmesini sağlayın 20 dakika kap içinde bekletin, ister fırında 180 derecede kare bir borcam da, ister tavada ocak üstünde ters yüz pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Karadeniz yöresine ait bir yemektir.
* Bu yemeği aslında sıcak taş malzeme üzerinde üzerine başka bir kap içinde sıcak kül kapatarak pişirilirmiş.
* Bu yemeğe sebzelerin bolluğu lezzet katıyor.
* Baharat ve yağ tercihleri size kalmıştır.
* Tavada pişirirseniz alt üst yaparak pişirin.
* Fırında 180 dercede altı üstü kızarana kadar pişirin.
* Tavada pişirirken malzeme çok gelebilir, iki seferde pişirebilirsiniz.
* Malzemeyi karıştırdıktan sonra biraz beklerseniz karışım daha homojen hale gelir.
* Sıcak sıcak yemeniz tavsiye edilir.


BOZUK OLUNCA MAYA; NE AR TANIR NE HAYA.


4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,hamsi böreği gibi olmuş..çok lezzetli olmuştur eminim,merak ettim doğrusu..

MAZES dedi ki...

aaaaa,bu çok sağılıklı olmuş,içinde bol,bol da yeşillik var,ellerine sağılık canım.

Dilek Mutfakta dedi ki...

hamsi koydum tavaya,başladı oynamaya:))))süper görünüyor ablacım,ellerine sağlık...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrr..