18 Ocak 2013 Cuma

SEBZELİ SULU KÖFTE


Malzemeler:
* 250 gr orta yağlı iki kere çekilmiş kıyma
* 1 fincan dolmalık yıkanmış pirinç
* 1 tane incecik kıyılmış veya rendelenmiş kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tane soyulmuş doğranmış patates
* 1 tane soyulmuş doğranmış havuç
* 10 dal kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Öncelikle kıymayı pirinci,rende soğanı tuz ve baharatları yoğurun fındık büyüklüğünde köfteler yapın, diğer tarafta büyükçe bir tencerede yağı ve salçayı eritin, havuç ve patatesleri ekleyerek biraz kavurun üzerine
3-4 su bardağı sıcak su koyun kaynamaya başlayınca köfteleri atın,baharatları ekleyin bütün malzemeler pişince biraz maydanoz serpin,sıcak sıcak servis yapın .
Afiyet Şeker Olsun.. 



NOT:
* Köfteleri yaptıktan sonra biraz unlanmış tepside bekletebilirsiniz.
* Köftelere isteyen pirinç yerine bulgur koyabilir.
* İsteyen et suyu ilave edebilir.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Ben et suyu koymadım köftenin pişirirken bıraktığı tat yeterli oldu.



BOŞ KAP, DOLU FIÇIDAN DAHA ÇOK SES GETİRİR.

5 yorum:

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Hızınıza yetişemiyorum :) Evde olsam neler yapardım demekle yetiniyorum.ELinize sağlık.Sevgiler.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim afiyetler olsun olsada yesem nefis görünüyor .

Hatice Mutfakta dedi ki...

Nefis bir yemek ellerine sağlık..

zerrin tekin dedi ki...

agzım sulandı sanırım duygularımı en iyi bu şekilde anlatabilirim.ellerinize saglık.takipteyım bende beklerim:)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..sevgiler..