5 Ocak 2013 Cumartesi

PEKMEZ HELVASI

 Malzemeler:
* Bir buçuk su bardağı buğday nişastası
*  2 su bardağı üzüm pekmezi
* 1 büyük kase iri kıyılmış ceviz( helvanın içine koyulacak)
*  1 kase ince kıyılmış ceviz (helvayı bulamak için)
* Ceviz kadar margarin veya tereyağ
 Yapılışı: Her hangi bir tencere içinde nişaştaya azar azar pekmezi ilave edin iyice karıştırın, ocağın üzerine alın  orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin, ( helva tencerede kendiliğinden dönene kadar pişirin)içine iri dövülmüş cevizi ekleyin ve yağı ekleyin  karıştırın, helva biraz soğuduktan sonra ( elinizin dayanacağı kadar)elinizi suya batırarak ceviz iriliğinde parçalar alın yuvarlayın istediğiniz şekli verin ince çekilmiş cevize bulayın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve vitaminli bir helvadır.
* Nişasta ve pekmezi ocağa koymadan iyice karıştırın.
* Tencerede helva iyice kendini toplayana kadar pişirin.
* İçine ceviz yerine başka çerez türlerinide koyabilirsiniz.
* Üzerine sos çeşitleri dökebilirsiniz.
* Ben sade tercih ettim..



KAMIŞ SES VERİNCE NEY OLDUM SANIRMIŞ.

5 yorum:

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok ilginç ,çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık...

Tombul Tarifler dedi ki...

çok ilginç bir helva olmuş
helva sever biri olarak ve pekmezi bolca evinde bulanan biri olarak denemek isterim
elinize sağlık

PaSaSofraM dedi ki...

gercektende cok vitaminli ve degisik olmus bu helva, ellerinize saglik

Sulemmutfak dedi ki...

Cok degisik bir helva. Ellerinize saglik.

annemineli dedi ki...

Çok teşekkür ederim.sevgilerrr..