31 Ocak 2013 Perşembe

KADAYIFLI MANTI

 Malzemeler:
* 250 gr tel kadayıf

Köftesi İçin:
*100-150 gr yağsız kıyma
* 1 tane küçük kuru soğan rendesi ( ince rendelenmiş)
* 1 dilim bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber,kimyon veya köfte baharatı

Üzeri İçin:
* 1 kase iyice çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz

Sosu İçin:
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 tatlı kaşığı biber salçası
* 4 çorba kaşığı domates püresi
* Tuz, karabiber, kekik (taze yeya kuru)
* 1 dal nane
 Yapılışı: Köfte malzemelerini iyice yoğurun baharatlarını katın fındık büyüklüğünde köfteler yapın,tepsi içine yaydığınız kadayıflara iyice bulayın,elinizi sıvı yağa batırın, köfteleri yağlı ellerinizle iyice yapıştırın,kadayıf toplarınızı yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin 180 derecede ısıtılmış fırında ara sıra karıştırarak 10-15 dk. pişirin,diğer tarafta krema kıvamında çırpılmış yoğurda sarımsak ve az bir tuz ekleyerek karıştırın ve pişen kadayıflı köftelerin üzerine dökün, sos malzemelerini pişirin yoğurdun üzerine dökün sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kadayıf ile bir güzel ve lezzetli tarif.
* Köftelerin baharat ve lezzet tadı size kalmıştır.
* Baharatları ve tuzu her zaman en son ekleyin.
* İsteyen köftelerine maydanoz kıyabilir.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Kadayıfın tuzu olmadığını unutmayın.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Elinizi yağlarsanız kadayıflı köfteleri daha rahat yapabilirsiniz.



ÖRNEK HER ZAMAN KURALDAN DAHA YARARLIDIR.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok farklı bir tarifmiş. İlk defa sizde görüyorum. Çıtır çıtır bir mantı olmuş olsa gerek. Ellerinize sağlık.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

nefis bir yemeğe benziyor bu mutlaka deniycem. Daha önce hiç karşıma çıkmamıştı.

Unknown dedi ki...

ilginç bir tarif..hiç görmedim daha önce

Adsız dedi ki...

bu tarifi daha önce refikanın mutfagında izlemiştim çok hoşuma gitmişti bende denedim çok lezzetli oluyor gerçekten ellerinize sağlık