Malzemeler:
* 10 tane kızarmış yumuşak olmayan içi çıkarılmış domates
* 4 yemek kaşığı dolmalık pirinç
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 15-20 dal karışık ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Kıymanın yarısını büyükçe bir kaba alın, içine yağın yarısını ve diğer bütün malzemeyi koyun, diğer tarafta kalan kıymayı ayırdığınız yağ ile iyice kavurun ve çiğ karışıma ilave edin, içini çıkardığınız domatesleri doldurun, 1 çay bardağı kadar su ekleyin ve 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Dolma yapmanın püf noktalarına burdan ulaşabilirsiniz.
* Çıkardığınız domates içlerini çorba yapabilirsiniz.
* Baharat, yeşillik ve yağ miktarları size kalmıştır.
DALGASIZ DENİZDE, HERKES KAPTAN KESİLİR.
7 yorum:
Görünce babami hatirladim,ne cok sever doomates dolmasini,eger annem yapmadiyas kizardi niye yapmadim diye! Elinize saglik cok nefis olmus!
fırına girince daha bir güzel oluyor dolmalar çok severim harika görünüyor :)
Bende annemden öğrendim,domates dolmasını fırında pişiriyorum,her zaman..Çok güzel olur,üzerine sağmısaklı yoğurt dökeriz..tavsiye ederim..ellerinize sağlık,sevgiler..
ben o kadar değil ama,
valide sultanım ne çok yapardı yaz aylarında !!
ne çok severim domates dolamsınıııı
fırında denememiştim
denicemm :) tşkler tarif için ellerine sağlık
Dolmanın en güzel hali. Ellerine sağlık canım..
fırında daha da güzel,ellerine sağılık canım.
Yorum Gönder