27 Nisan 2010 Salı

İstavrit Kızartması





Malzemeler:
* 1 kg İstavrit Balığı
* 1 kase beyaz un
* 1-2 dal defne yaprağı
* Tuz
* Kızartmak için bol yağ


Yapılışı: Ayıklanan ve yıkanan istavritlar tuzlayıp defne yaprağı ile bir süzgeç içinde dinlendirilir. Diğer tarafta yağ iyice kızdırılıp, una batırılan istavritler kızgın yağda çıtır çıtır kızartılır. Roka salatası, çoban salata, kuru soğan ve turşu ile tadına doyamazsınız.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Mevsiminde ve taze olan balıkları tercih ederseniz daha lezzetli olur.
* İstavrit kılçıklıdır ama çok iyi kızartılırsa çıtır çıtır daha leziz olur.
* Mısır ununa batırarak da kızartabilirsiniz.
* İsterseniz üzerine bol limon sıkıp kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsakla da yiyebilirsiniz.
* Defne yaprağı et ve balık yemeklerine çok yakışan bir tatdır.
* Tuzunu isterseniz unun içine ilave edip kızartabilirsiniz.
* İsterseniz tavaya tamamen dizerek ters yüz yaparakta kızartabilirsiniz.
* İstavrit balıkçılarda fazla gözde değildir ama lezzetli bir balıktır.



O ŞÜKREDER, BU KIZAR; DİPSİZ KİLE BOŞ AMBAR

20 yorum:

reyhane dedi ki...

Offfs en sevdiğim balıklardan biri işte..Nasıl da canım çekti..Kesinlikle mısır unu eşliğinde kızartılmalı tavsiyende belirttiğin üzreeee..

Adsız dedi ki...

ah canimmmm, benimde ne zamandan beri balik istiyor...
Bide istavrit en sevidigim balik türü---

Ellerine saglik canim...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerine sağlık

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık nefis olmuş.Sevgiler.

sessiz kelimeler dedi ki...

Ellerine sağlık süper görünüyor.Bu gün istanbulda hava çok soğuk tam balık yeme günü.Sevgiler benden...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Balık sever arkadaşlarım,güzel yorumlara teşekkür ederim.sevgilerrr.....

BEYZA dedi ki...

Zehra Hanım, bugün uzun uzun yazdıklarınızı okudum, ellerinize sağlık.565.izleyiciniz oldum. Darısı bizlerin başına:)Bende sizi kabulgünüme bekliyorum.Sevgiler...

Cool Chic Style Fashion dedi ki...

che posto meraviglioso sul mare ....

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

balığı genelde dışarda fırında pişmiş haliyle yeriz kızartma yapan fırınlar varmı. ben evde balık kızartmasını sevmiyorum ama balığıda çok seviyorum ellerine sağlık bizede kaldımı selam

kostas dedi ki...

Vey beautiful,eating by the sea!

Asuman la dedi ki...

nefiss havalar ısınmadan tadını çıkarın valla ellerinize sağlık

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürler ve sevgilerrr.....

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, tek kelime ile harika olmus. En ama en sevdigim balik, yazin gelince yerim artik :)

Sevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta diliyorum.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım en sevdiğim lezzet her halini çok severim...

Gönülünce dedi ki...

Her türlü balığa bayılırım çıtır çıtır nefiss olmuş ellerinize sağlık...
Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürlerrrr.Sevgilerrrr....

Kahve Keyfi... dedi ki...

Boğaz, balık , güzel bir yeşil salata...eee daha ne olsun? :) ellerinize sağlık

Nilgün Komar dedi ki...

süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

Nefis, sabahın 8'inde bile yiyesim geldi. elinize sağlık...

aysemmutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık balık en sevdiklerim arasında...